Nieuws

Follow us:

deze site is in ontwikkeling

Nieuws

Nieuw verschenen

bij Boekerij de Phoenix verkrijgbaar:


Antroposofische weekspreuken
lente, zomer, herfst, winter

Rudolf Steiner


Iedere spreuk is een bezinning, een meditatie, waarin de ziel - het meest innerlijke van jezelf - zich verweven ziet met de wereld. Een wereld die niet alleen de aarde omvat, maar zich uitstrekt tot de kosmos, tot de geestelijke wereld.
De 'weekspreuken' bieden een weg om de gang van het jaar op een diepere manier te beleven; om te proeven wat in het jaarverloop leeft en om jezelf daarin terug te vinden.


Paperback met flappen, genaaid, klein formaat, vertaald door Roel Munniks | Duits-Nederlands |  96p | € 17,50

Faust 

Faust door de ogen, het hart en de handen van Frederieke Nelissen, die dit dramatische verhaal in 85 schitterende, kleurrijke en diep doorvoelde schilderijen

neerzette - Paul van Panhuys koos de

uiterst passende tekstfragmenten én zorgde voor de verbindende verhaallijn - 

Wil Uitgeest interviewde twaalf mensen

over Faustmomenten in hun eigen

biografie, met als resultaat twaalf

buitengewoon indringende verhalen.


Faust | Uitgeverij Cichorei | gebonden, 212 p | €55,-

In Boekerij de Phoenix verkrijgbaar.


100 jaar Waldorf scholen in de wereld  1919-2019

Tweede verhuizing in 1 jaar !

Na de start aan de Voorheuvel verhuisde de winkel in juli 2019 naar een groter pand aan de Slotlaan 265 in Zeist. We waren dankbaar en konden er verder groeien. Toen hoorden we dat dat pand verkocht is en begon de zoektocht naar derde plek.   

We prijzen ons gelukkig dat we aan de 1eHogeweg 10 D een nog groter winkelpand gevonden hebben, waar we ons verder kunnen ontwikkelen in een mooie grote winkel met een groot souterrain voor activiteiten, zoals opleidingen, workshops en lezingen. Sinds zaterdag 18 januari 2020 is de winkel aan het nieuwe adres geopend.


U BENT VAN HARTE WELKOM!

Een uitgave over het werken met preparaten in de

biologisch-dynamische landbouw (of in de eigen tuin). Het boek bevat bijdragen van verschillende auteurs die ingaan op de vraag naar de werking van de preparaten en vertellen over hun ervaringen daarmee. Daarnaast wordt beschreven hoe je de verschillende preparaten kunt maken en toepassen.


Samengesteld door Luc Ambagts, met bijdragen van o.a. Oebele van der Lei, Ilse Beurskens-van den Bosch, Albert de Vries en Kalle Heesen. Soepele hardcover | 124p |

€ 18,50

Werken aan vitaliteit
Biodynamische preparaten maken, begrijpen en toepassen

Seizoener sluit 100 jaar Waldorf af met een grote nieuwe uitgave, waarin het vrijeschoolhart klopt. HET GOUD VAN WALDORF – maatje salontafel- boek – biedt nieuwkomers en veteranen een prachtige, verrijkende inkijk in de vrijeschool.


Een eeuw Waldorf, dat willen we vieren. Tegelijk willen we de traditie van vernieuwing doorgeven. HET GOUD VAN WALDORF werpt een fris licht op de kroonjuwelen van de vrijeschool en helpt de nieuwe ouder op weg. Seizoener wil zo het openbare geheim van de vrije opvoedkunst delen. Met nieuwe ouders, veteranen en de nieuwsgierige buitenwacht. In Boekerij de Phoenix verkrijgbaar.