Over ons

Follow us:

deze site is in ontwikkeling

Bijzondere boeken, kaarten en cadeau artikelen

 

Inspiratie voor een bewuste leefstijl

Schilderij de Phoenix,  geschenk van Loes Botman

Initiatiefnemers 

 

Bernard Heldt en Alexandra Buijsman - Heldt zijn de initiatiefnemers die VOF Boekerij de Phoenix hebben opgericht op 18 augustus 2018. Zij investeren hun eigen vermogen in de onderneming.

 

Alexandra werkt als vrijwilliger voor de Boekerij, sinds 20 oktober 2018 samen met een groep vrijwilligers.

Vrijwilliger worden in de boekerij?

Samenwerking

 

Waar mogelijk werken we samen met ondernemers met een soortgelijke visie: 

  

De Bio Basis

Voorheuvel 68 A in Zeist, biowinkel met catering; biologisch, eerlijk en lokaal.

www.debiobasis.nl

 

Heger en van den Berg

Voorheuvel 76 Zeist, kantoorvakhandel, kunstschildersmateriaal, lijstenmakerij en lichtdrukkerij. www.hegerzeist.nl 

 

Rozemarijn

Voorheuvel 84, Zeist, authentieke, duurzame en verantwoorde producten, zoals speelgoed, (prenten)boeken en kaarten voor het jonge kind tot ca. 10 jaar. www.rozemarijn.nl

 

Karbonkel 

Steynlaan 28 Zeist, edelstenen en mineralen en andere cadeau artikelen.

www.karbonkel.nl

Missie en visie

 

Wij zijn een kleine sociale onderneming, die zich onderscheidt door een specifiek assortiment, kwaliteit en persoonlijke dienstverlening.

 

We noemen ons sociaal, omdat we streven naar persoonlijke aandacht, sociale initiatieven en samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Boekerij de Phoenix wil een inspiratiebron zijn voor mensen die verdieping in hun leven zoeken en zich daarbij verbonden voelen met de antroposofie en andere vergelijkbare spirituele stromingen.

 

We verkopen naast nieuwe en gebruikte boeken, ook cadeau artikelen uit binnen- en buitenland die kwaliteit en schoonheid aan het leven toevoegen.

 

In samenspraak met de klant zullen er activiteiten georganiseerd worden rond bewust ouderschap, gezondheid, kunst en levensvragen.   

 

Boekerij de Phoenix ziet het als haar opdracht oude klanten van de Nieuwe Boekerij in Zeist (opgeheven in maart 2018) te bedienen en streeft ernaar een nieuwe klantenkring op te bouwen. 

Foto's van de opening op 20 oktober 2018:

Historie verkoop antroposofische boek in Zeist

In de jaren zestig van de vorige eeuw kocht de heilpedagoog en Zonnehuis medewerker Walter Erlanger (1911 - 1972) de Haagse Boekerij én Uitgeverij Vrij Geestestesleven.

Toen in Zeist de antroposofische initiatieven begonnen te groeien,

startte hij met hulp van Nel Gerretsen-Hoff, een “depôt” van

de winkel achter zijn woonhuis aan

de Tesselschadelaan; het atelier.

Ook exposities werden daar gehouden. Na zijn dood werd Uitgeverij Vrij Geestesleven omgevormd tot een stichting en die heeft eind jaren zeventig beide winkels overgenomen.

De winkel in Zeist groeide zo hard (ook de plaatselijke antroposofische bibliotheek was daar gehuisvest), dat de winkel in 1983 verhuisde naar een winkelpand aan de Van Tetslaan (nabij Valckenbosch en de Christengemeenschap). 

In september 1984 kwam de leiding van de winkel bij Jenny Crum. Onder haar leiding verhuisde de winkel in 1990 naar een mooi pand aan de Steynlaan, een winkelstraat in Zeist. Eind jaren 90 is Stichting Vrij Geestesleven opgesplitst in Stichting Vrij Geestesleven en Stichting De Nieuwe Boekerij. 

In 1999 kreeg Jeanette Kramp de leiding over de Nieuwe Boekerij. In 2008 nam zij de winkel over; het werd een eenmanszaak. De Nieuwe Boekerij is onder haar leiding jarenlang een goede, eigentijdse boekwinkel geweest, waar mensen uit het hele land naar toe kwamen. In de zomer van 2014 verhuisde de Nieuwe Boekerij samen met Heger & van de Berg naar een groot pand aan de Voorheuvel. Het was de eerste Zeister Duowinkel en een unieke samenwerking.

Het leverde echter niet het gewenste succes op. En zo werd de winkel maart 2018 gesloten. Wat bleef, was een groot gemis. Een groepje trouwe klanten heeft met dit gemis iets gedaan. Ze hielden enkele bijeenkomsten over de vraag hoe het antroposofische boek in Zeist beschikbaar kon blijven en daar is het initiatief Boekerij de Phoenix uit voortgekomen. Alexandra Buijsman is heilpedagoog en oud-Zonnehuis medewerker.

Copyright @ All Rights Reserved